دوران بارداری بسیار دوران حساسی است که حتما باید چکآپ های ویژه این دوره به وقت انجام شود و مادر در قبال خود و جنین داخل شکمش وظیفه دارد تا قبل از انجام هر کاری حتما با پزشک خود در آن خصوص مشورت کند. امروز در این مقاله قصد داریم تا بیشتر در مورد استفاده از دهانشویه و کشیدن دندان در دوران بارداری صحبت کنیم.
دندانپزشکی در بارداری
قبل از هر چیز باید بدانید که بارداری میتواند از جهت منفی بر سلامت دندانها تاثیر بگذارد بخصوص اگر مادر کلسیم کافی دریافت نکند پس – چه چکاپ دندانی قبل از بارداری انجام داده باشید یا نداده باشید- ممکن است در این دوران دچار مشکلات دندانی شوید. اما آیا دندانپزشکی بارداری بیخطر است؟
بله، نه تنها میتوانید در دوران بارداری به دندانپزشک مراجعه کنید بلکه این یک عمل ضروری است. پوسیدگی دندان، بیماری لثه و سایر مشکلات بهداشت دهان و دندان مسائلی هستند که باید سریعاً به آنها رسیدگی شود. تغییرات هورمونی، تغییرات رژیم غذایی، ابتلا به ژنژیونت بارداری و هوسهایی بارداری میتوانند سلامت دهان شما را در معرض خطر بیشتری قرار دهند. بعلاوه برخی از مشکلات دندانی میتواند روی نوزاد در حال رشد تأثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده است که از هر 100 تولد زودرس، 18 مورد میتواند به خاطر عفونت شدید لثه در مادر باشد.
کشیدن دندان در بارداری
کشیدن دندان، آخرین چاره برای دندانپزشکان است و در صورت امکان همواره تلاش میکنند از کشیدن دندان خودداری کنند. اما اگر دندان شما در اثر پوسیدگی یا کرم خوردگی بیش از حد آسیب دیده باشد به طوری که نتوان آن را ترمیم کرد، میتواند سلامت دهان شما را در معرض خطر قرار دهد و باید کشیده شود. نگران نباشید امکان کشیدن دندان در دندانپزشکی بارداری نیز وجود دارد. اما دندانپزشک ممکن است سه ماههی دوم بارداری را به عنوان زمان ایده آل برای این کار توصیه کند زیرا در انجام این روش درمانی باید از عکسبرداری استفاده شود.
استفاده از دهانشویه
بسیاری از دندانپزشکان معتقدند که مسواک زدن (دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید) می تواند فلوراید کافی برای محافظت از در برابر پوسیدگی دندان را فراهم می کند. اما اگر مستعد پوسیدگی هستید، می توانید علاوه بر مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ، از دهان شویه حاوی فلوراید استفاده کنید.
برای استفاده صحیح از این محلول ها نکات زیر را دنبال کنید:
- بعد از ریختن محلول شوینده در داخل دهان، دهان خود را ببندید و با محلول را داخل دهان خود بچرخانید
- دهانشویه را قورت ندهید. مقادیر بالای فلوراید در صورت بلعیده شدن می توان مسمومیت ایجاد کند.
- از مقدار مناسب استفاده کنید. برای این کار برچسپ روی محلول را بخوانید
- بعد از خارج کردن محلول از دهان دست کم تا 30 دقیقه چیزی نخورید تا اثر فلوراید کاهش نیابد.
سخن آخر
ما امروز سعی کردیم تا در این مقاله نکاتی را درمورد کشیدن دندان در دوران بارداری و همچنین استفاده از دهانشویه در دوران بارداری در اختیار شما قرار دهیم. به طور کلی همانطور که گفته شد شما باید قبل از انجام هر کاری حتما با پزشک خود مشورت کنید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
:: بازدید از این مطلب : 229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0